HONEY’S – „Zahřejte se Medově“

HONEY’S – „Zahřejte se Medově“

Vinaři z lednického ANNOVINO mají úspěšný produkt HONEY’S, česky řečeno jako „MEDOVÉ“.

Mnozí jej určitě už znáte a vychutnali jste si jej třeba jen tak samotné, nebo v osvěžujících letních koktejlech s frizzante, se sekty či s jemně perlivou minerálkou.

Víte, že HONEY’S (MEDOVÉ) může být i skvělým společníkem pro chladné období roku a dlouhé zimní večery?

Což takhle vyzkoušet horké medové nápoje?

Prostě „Zahřejte se medově – HONEY’S“

A co je k tomu potřeba? Samozřejmě láhve HONEY’S – vybrat si můžete z Medové hrušky, Medové meruňky, Medové maliny a Medového černého rybízu. Prostě na co máte vy, nebo váš miláček zrovna chuť. Ostatní ingredience se najdou jistě v každé domácnosti.

A nyní Vám prozradíme tajemství správného horkého míchání a naše tipy.

Hlavním doporučením je to, že obecně víno HONEY’S nevaříme, to se zbytečně ochuzujeme o aromatické látky i o přirozenou chuť. Nápoj ohříváme na 70 – 80 stupňů Celsia.

Hlavním zahřívačem v horkých nápojích je samozřejmě skořice, to je to hlavní tajemství úspěchu.

Chcete-li horký nápoj opravdu výrazný, musíte mu přidat kyselinku – pomocí šťávy z vymačkaného citrónu nebo grepu. Pro zvýšení sladkého pocitu, přidáme nejlépe lžičku medu, ale třeba i hnědého cukru.

A naše konkrétní doporučení?

Medová horká hruška – přidejte menší množství čerstvé citrónové šťávy, 1 hřebíček a samozřejmě skořici.

Podle chuti pak med či cukr.

Náš „tajný tip“ je dozdobit horký nápoj z Medové hrušky kolečkem banánu (podobně můžete i u Medové meruňky).

Horké nápoje z Medové hrušky jsou obecně velmi jemné a delikátní chuti (nejvíc ze všech nápojů HONEY’S).

Medová horká meruňkapřidejte menší množství čerstvé citrónové šťávy, kromě skořice doporučujeme špetku muškátového květu nebo oříšku. Zvýraznění chuti pomocí medu nebo lžičky cukru, v intenzitě, jak kdo má rád.

Horké nápoje z Medové meruňky jsou velmi aromatické a chutné po čerstvé vyzrálé meruňce.

Medová horká malina – zde nemusíte přidávat šťávu s citronů (zvyšovat kyselinku), přidejte spíše menší množství skořice (aby byl nápoj lahodnější a jemnější chuti).

Chcete-li kořenitější, vyzkoušejte trochu hřebíčku nebo muškátového ořechu.

Náš tip: Ve sklenici doplňte lyofilizovaným ovocem (ovoce vysušené velkým mrazem), nejlépe malinou, ale třeba i směsí lesního ovoce. 

Medový horký černý rybíz – doporučujeme přidat čerstvou grapefruitovou šťávu, skořici a muškátový ořech (zakulacuje parádně chuť po černém rybízu).

Náš tip: Použijete-li místo muškátového ořechu badyán, výsledkem bude velmi jemná a delikátní chuť.

Horké Lednické Višňové – přidejte čerstvou grapefruitovou šťávu, skořici a špetku badyánu či muškátového oříšku.

Naše doporučení – sklenici horkého Lednického Višňového dozdobte kandovanou višní se stopkou.

Chci sdílet tento článek
Translate »