Jsme ve finále soutěže Vinařství roku!

13. ročník prestižní vinařské soutěže VINAŘSTVÍ ROKU 2022 zná své finalisty. V trojici kategorie velkých vinařství je také ANNOVINO VINAŘSTVÍ LEDNICE s.r.o.

Rodinné vinařství se sídlem v Lednici celoročně přátelsky otevřené všem milovníkům vína a Lednicko-valtického areálu. Zpracovává hrozny z unikátního terroir s vápencovým podložím tvořeným zkamenělinami prehistorických moří. Vína jsou šťavnatá ovocitá a s příjemnou mineralitou, oceňovaná na četných tuzemských i zahraničních soutěžích. Vinařství s titulem Champion TOP Vinařský cíl České republiky zve k prohlídkám, ochutnávkám a piknikům v nádherném prostředí areálu vinařství se stylovou pergolou a zahradou Amonit, přístavem na romantické Zámecké Dyji a Stellplatzem pro karavany. Součástí vinařství ANNOVINO je Valtické Podzemí, unikátní labyrint historických vinných
sklepů.

13. ročník prestižní vinařské soutěže o titul VINOZOOM VINAŘSTVÍ ROKU 2022 vyhlašuje Svaz vinařů ČR společně s Národním vinařským centrem a za podpory Vinařského fondu a Jihomoravského kraje.

Na rozdíl od jiných vinařských soutěží v ČR se statut soutěže zakládá na komplexním posuzování vinařských společností – nejen na základě kvality vína, ale také podle toho, jak svým podnikáním přispívají k pozvednutí, rozvoji a modernizaci oboru vinařství v daném roce.

Vinařství soutěží ve třech kategoriích – malá, střední a velká vinařství. Z nich vzejde absolutní vítěz.

Svaz vinařů uděluje titul „VINOZOOM VINAŘSTVÍ ROKU“ vinařství, které svým podnikáním v oboru nadmíru pozitivně vybočuje z řady ostatních vinařství v České republice. Titul se uděluje za vynikající kvalitu vín daného vinařství, za jeho tuzemské nebo zahraniční úspěchy, za významný počin ve prospěch oboru, za inovativní technologické řešení apod. Titul je uznáním výborného odborného výkonu a vztahuje se k roku udělení na základě zhodnocení rozmanité činnosti vinařství v roce 2022.

Třináctý ročník vyvrcholí při slavnostním vyhlášení 26. ledna 2023 v Brně a formou on-line přenosu na streamu www.vinarstviroku.cz.

Chci sdílet tento článek
Translate »