Obec Lednice

Obec Lednice

Obec Lednice je nazývána Perlou Jižní Moravy. V obci a jejím okolí naleznete spousty přírodních i kulturních památek. Můžete se v klidu procházet, regenerovat své síly a poznávat krajinu budovanou nejen našimi předky.

Obec Lednice najdete v širokém údolí řeky Dyje při hranici s Rakouskem v srdci Lednicko-valtického areálu. Ten patří od roku 1996 na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Proto asi nikoho nepřekvapí, že nevelká Lednice patří k nejznámějším turistickým cílům na Slovácku i v celé České republice.

Hlavním magnetem Lednice je Lednický zámek s parkem. Procházka parkem, který ozvláštňují romantické stavby, jako jsou minaret, akvadukt nebo vodárna v orientálním stylu, patří k nádherným zážitkům, podobně jako projížďka po Zámecké Dyji. Vaši pozornost si ale jistě zaslouží i čerstvě zrenovovaný zámecký skleník.
Lednice se může pochlubit překrásnou okolní přírodou. Krásy Lednice a jejího okolí můžete poznávat na mnoha trasách vhodných pro pěší, cyklisty i pro jízdu na koni nebo loďce.

Více informací naleznete na: www.lednice.cz

foto: Roman Žďárský, Annovino Lednice

Chci sdílet tento článek
Translate »