Někdo to rád horké … aneb Někdo to rád zkrátka Medově
Potřebujete láhev libovolné příchuti HONEY’S (Medové) a pár běžných ingrediencí. HONEY’S nikdy nevařte jen zahřejte na 70–80°C, abyste nepřišli o cenné aromatické látky.
Do Medového vždy přidáme skořici, která dodá další aromatický tón a skvěle prohřívá. Toužíte-li po hodně výrazném nápoji, dodejte mu kyselinu čerstvou šťávou z citrónu nebo grepu. Nápoj si pak klidně doslaďte medem nebo cukrem.
Tajné tipy a ingredience
Do horké Medové hrušky přidejte kromě skořice a čerstvé citrónové šťávy také 1 hřebíček. Sklenici ozdobte kolečkem banánu. Horké nápoje z hrušky jsou obecně nejjemnější a nejdelikátnější ze všech HONEY’S.
Do horké Medové meruňky přidejte kromě skořice a citrónové šťávy špetku muškátového květu nebo oříšku. K dozdobení velmi aromatického nápoje opět skvěle poslouží banán.
Do horké Medové maliny nemusíte přidat šťávu z citrónů a také skořice spíše méně, aby byl nápoj lahodnější a jemnější. Pro kořenitější chuť sáhněte po hřebíčku nebo muškátovém ořechu. Ve sklenici doplňte lyofilizovanými malinami nebo směsí lesního ovoce.
Do horkého Medového černého rybízu přidejte čerstvou grapefruitovou šťávu, skořici a muškátový ořech nebo badyán.
Horké Lednické Višňové sice není medové, ale je úžasné. Zkuste ho s čerstvou grapefruitovou šťávou, skořicí a špetkou badyánu či muškátového oříšku. Sklenku ozdobte kandovanou višní se stopkou.